Pril Logo

Ravioli s špinačo in ricotto

Sestavine
Število porcij: 4

  • 300 g testa za testenine
  • 200 g špinače
  • 250 g ricotte
  • 100 g naribanega sira pekorino
  • 50 g jedrc pinije
  • 2 rumenjaka
  • sol
  • poper

Pripomočki: cedilo, manjša kozica, rezalna deska, nož, večja skleda, kuhalnica, aparat za testenine, valjar, čopič za peko, rezalnik za testenine, večja kozica, penovka

V rahlo vreli vodi blanširajte špinačo približno 3–4 minute. Špinačo odcedite in iztisnite preostalo vodo.
Na drobno sesekljajte jedrca pinije in blanširano špinačo.
Zmešajte špinačo, jedrca pinije, rumenjak, sir pekorino in ricotto. Izdatno začinite s soljo in poprom.
Testo za testenine razpolovite. Obe polovici z valjarjem razvaljajte čim bolj na tanko na pomokani površini ali uporabite aparat za testenine, da dobite trakove velikosti 5 cm × 40 cm.
Zmešajte drugi rumenjak z malo vode in s čopičem premažite polovico trakov.
Nato na premazane trakove v razdalji 5 cm z žlico polagajte nadev.
Zdaj trakove pokrijte z drugimi razvaljanimi trakovi in testo močno pritisnite okrog nadeva, da se sprime.
Z nožem ali rezilom za testenine narežite raviole na kvadrate.
Raviole kuhajte v vreli slani vodi približno 4–5 minut, dokler ne priplavajo na površje. Dobro precedite in jih pojejte samostojno ali z doma narejeno paradižnikovo omako.

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Pril odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.