Pril Logo

Rezanci s škampi, paradižnikom in nektarinami

Sestavine
Število porcij: 2

  • 300 g rezancev
  • 250 g škampov
  • 5 paradižnikov
  • 2 nektarini
  • 1 strok česna
  • 10 g bazilike
  • sol
  • poper
  • rastlinsko olje za cvrtje
  • olivno olje ob serviranju

Pripomočki: večja kozica, večja skleda, štirikotni strgalnik, rezalna deska, nož, manjša skleda, ponev, kuhalnica

Testenine kuhajte v večjem loncu z vrelo in soljeno vodo po navodilih na embalaži oziroma približno 8–10 minut. Odcedite in postavite na stran.
V vmesnem času s strgalnikom na strani z večjimi rezili naribajte paradižnik. Odstranite kožo in peclje.
V isto skledo naribajte še nektarine, prej odstranite koščice. Posolite in popoprajte.
Na drobno sesekljajte česen. Na drobno sesekljajte baziliko. Škampe olupite in odstranite nitke.
Na srednji temperaturi na rastlinskem olju popražite škampe in česen, približno 1–2 minuti na vsaki strani. Umaknite s kuhalne plošče.
Dodajte še rezance ter omako iz paradižnikov in nektarin. Dobro premešajte in po želji pogrejte.
Po vrhu potresite baziliko in ob serviranju pokapajte z olivnim oljem. Uživajte!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Pril odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.