Pril Logo

Rezanci z omako Alfredo

Sestavine
Število porcij: 4

  • 500 g svežih rezancev fettuccine
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice peteršilja
  • 80 g masla
  • 400 ml sladke smetane
  • 150 g parmezana
  • parmezan za okrasitev
  • sol
  • poper

Pripomočki: rezalna deska, nož, manjša kozica, večja kozica, cedilo

Olupite in sesekljajte česen. Na drobno sesekljajte peteršilj.
V kozici na srednji temperaturi stopite malo masla. Dodajte česen in pražite približno 1 minuto. Prelijte s sladko smetano, posolite in popoprajte. Pustite vreti približno 3 minute, da se omaka malce zgosti. Občasno premešajte. Dodajte parmezan in umaknite kozico s kuhalne plošče.
Zavrite vodo. Posolite in dodajte fettuccine ter jih skuhajte al dente. Skuhane fettuccine odcedite in jih stresite v smetanovo omako. Premešajte. Kozico postavite nazaj na segreto kuhalno ploščo, dodajte sesekljan peteršilj in maslo ter ponovno premešajte.
Dodajte sol in poper po okusu. Postrezite s parmezanom. Dober tek!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Pril odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.