Pril Logo

Rjavčkova skutna torta

Sestavine:
Št. porcij: 12

  • 120 g grenke čokolade
  • 120 g masla
  • 5 jajc (ločenih na beljake in rumenjake)
  • 60 ml mleka
  • 350 g sladkorja
  • 100 g večnamenske moke
  • 1/4 žličke soli
  • 500 g kremnega sira
  • 125 g kisle smetane
  • 1 žlička izvlečka vanilje
  • izvleček vanilje
  • moka za posipanje
  • sveže maline za postrežbo
  • 100 ml smetane za stepanje (izbirno)
  • 1 žlica sladkorja v prahu (izbirno)

Pripomočki: pečica, majhna ponev, navaden mešalnik ali ročni z metlicami, obodni pekač, lopatka, velika posoda, metlica, nož

Pečica segrejte na 180 °C/350 °F. V majhni ponvi stopite maslo in čokolado na srednji do nizki temperaturi. Postavite na stran. V mešalniku stepite nekaj jajc, mleko in del sladkorja. Dodajte mešanico iz stopljenega masla in čokolade in stepajte, dokler ni dobro premešano. Dodajte moko in sol in stepajte, dokler ni zmes gladka.

Namastite obodni pekač z malo masla in ga potresite z moko, če je to potrebno. Dodajte testo za rjavčke in zgladite površino. Pecite v pečici, segreti na 180 °C/350 °F, približno 25 minut.

V tem času dodajte kremni sir, preostanek sladkorja, preostala jajca, kislo smetano in izvleček vanilje v veliko posodo. Stepajte, dokler ni zmes gladka.

Obodni pekač vzemite iz pečice in temperaturo znižajte na 160 °C/320 °F. Dodajte mešanico iz kremnega sira in zgladite površino. Vrnite v pečico in pecite okrog 50 do 55 minut, dokler se nadev ne strdi.

Torto vzemite iz pečice. Pustite, da se malo ohladi, nato pa z majhnim, ostrim nožem zarežite ob obodu pekača. Odprite ga in odstranite stranice. Ko se je torta ohladila, jo prestavite v hladilnik in pustite, da se vsaj 4 ure hladi, še bolje pa bo, če jo boste tam pustili čez noč.

Stepajte smetano in sladkor v prahu, dokler se smetana ne strdi. Tanko plast smetane premažite čez torto in jo okrasite s svežimi malinami.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.