Pril Logo

Solatni trio s humusom, baba ganušem in korenčkovo solato

Sestavine:
Št. porcij: 4

  • 2 jajčevca
  • 400 g korenčka
  • 250 g čičerike (v konzervi, odcejene)
  • 2 stroka česna
  • 2 limoni
  • 10 g mete
  • 50 g brusnic (suhih)
  • 30 g bučnih semen
  • 5 žlic tahinija
  • 1 žlica navadnega jogurta (3,8 %)
  • 2 vejici timijana
  • 2 žlički kumine
  • 50 ml vode
  • 5 žlic oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • na palčke narezana zelenjava za postrežbo

Pripomočki: pečica, deska za rezanje, nož, lupilnik zelenjave, ribež, majhna ponev, kuhalnica, velika posoda, multipraktik 

Pečico segrejte na 200 °C/390 °F. Po dolgem razpolovite jajčevca, v meso naredite križ in po vrhu poškropite malo oljčnega olja. Pecite 30 do 40 minut, dokler se ne zmehčata. Pustite, da se ohladita.

Za korenčkovo solato na drobno sesekljajte meto. Korenček olupite in naribajte.

Bučna semena pecite, dokler ne zadišijo. 

Po naribanem korenčku potresite nasekljano meto, popečena bučna semena, brusnice, polovico kumina, malo limonovega soka in malo olivnega olja. Začinite s soljo in poprom in pustite počivati od 10 do 20 minut.

Za humus pretlačite čičeriko z olupljenim česnom, tahinijem, oljčnim oljem, vodo, malo limoninega soka, preostalo kumino in soljo ter poprom. Prestavite v posodo.

Za pomako iz jajčevca postrgajte mehko meso jajčevca in ga na drobno nasekljajte. Prenesite v veliko posodo. Najprej počakajte, da se jajčevec ohladi.

Drobno nasekljajte liste timijana in česen. Oboje dodajte jajčevcu in dodajte malo tahinija, navadnega jogurta in limonovega soka. Vse dobro premešajte. Začinite s soljo in poprom. Na krožnik k jedi dodajte na palčke narezano zelenjavo.

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.