Pril Logo

Testenine s kremno omako iz avokada in limete

Sestavine:
Št. porcij: 2

  • 250 g pirini špageti
  • 2 avokada
  • 1 strok česna
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 40 g rukole
  • ½ čebule
  • 4 žlice olivnega olja
  • 200 ml pomarančnega soka
  • 1 žlička sirupa agave
  • ½ limetin sok
  • 200 ml zelenjavna jušna osnova ali voda, v kateri so se kuhali špageti
  • 2 žlici svežega origana za dekoracijo
  • sol
  • poper

Pripomočki: velik lonec s pokrovko, multipraktik ali mešalnik, deska za rezanje, nož, velika ponev

Vodo zavrite v velikem loncu s pokrovko na srednji do visoki temperaturi. Vodo posolite in dodajte pirine špagete. Temperaturo zmanjšajte na srednjo stopnjo in kuhajte približno 8 do 10 minut, dokler ne bodo kuhani al dente.

V tem času skuhajte omako. Olupite avokado in odstranite koščico. Avokadovo meso narežite na majhne koščke. Paradižnik narežite na četrtine in grobo nasekljajte rukolo. Paradižnik in rukolo shranite za postrežbo. Olupite strok česna in nasekljajte čebulo. Avokado dodajte v multipraktik ali mešalnik.

V multipraktik dodajte česen, nasekljano čebulo, olivno olje, pomarančni sok, agavin sirup in limetin sok. Začinite s soljo in poprom. Mešajte z visoko hitrostjo približno 30 sekund, dokler ni zmes gladka in kremasta. Dodajte zelenjavno jušno osnovo ali vodo, v kateri so se kuhali špageti, in mešajte dodatnih 10 sekund.

Ko so špageti kuhani, jih odcedite in prestavite v veliko ponev. Dodajte avokadovo omako in dobro pretresite. Testenine segrevajte na nizki temperaturi približno dve minuti. Dodajte sol in poper ter razdelite po krožnikih.

Pred postrežbo na vrh položite četrtine paradižnika.

Potresite svež origano in dodajte rukolo. Postrezite takoj. Dober tek!

Ne marate pospravljanja? Le zakaj?

Ko boste zaključili svoj #enjoytogether trenutek, vam ne bo treba skrbeti zaradi umazane posode.
S Somatom bo celo najtrdovratnejša umazanija, kot so maščoba in ostanki zažgane hrane, odstranjena, vaša posoda pa enostavno in brezhibno čista.