Pril Logo
1951

Rojstvo malega junaka

Pomivanje posode je že od nekdaj veljalo za utrujajoče opravilo. Dolgotrajno namakanje in pomivanje posode sta bila del vsakodnevne rutine. Leta 1951 je Böhme Fettchemie, bivša podružnica podjetja Henkel, za nemške gospodinje razvila pravi mali čudež: prvi Pril, ki je bil sprva na voljo v obliki praška. Neverjetna moč čiščenja in koži prijazna formula sta poskrbeli za preprosto pomivanje posode. Voda se je enakomerno in v enem sloju porazdelila po posodi, kar je omogočilo odlično sušenje brez sledi vode. To, da posode ni bilo treba več brisati, ni le olajšalo dela, ampak je zagotovilo tudi boljšo higieno.

1959

Pril – tekoče sredstvo za ročno pomivanje posode

Po skoraj desetletju prodaje so praške za ročno pomivanje posode začela nadomeščati tekoča sredstva. Pril se je znova izkazal za pionirja na tem področju. Tekoča sredstva za ročno pomivanje posode so v trenutku postala prodajna uspešnica, ta izdelek pa poznamo še danes. Najpomembnejše je bilo olajšano odmerjanje sredstva, kar je uporabnikom omogočilo, da so izbrali pravo količino tekočega sredstva za ročno pomivanje posode. To je bil še en revolucionarni korak, s katerim so še izboljševali trajnost izdelka.

1965

Pril Handmild

Leta 1965 je na trg prodrl Pril Handmild ("koži prijazen Pril") – prvo tekoče sredstvo za ročno pomivanje posode, ki je bilo posebej zasnovano za suhe in občutljive roke. Pred tem je veliko ljudi pri pomivanju posode nosilo rokavice, zdaj pa to ni bilo več potrebno.

1993

Pril BALSAM

Na trgu se uveljavi popolnoma novo sredstvo Pril Balsam, ki združuje odlično zaščito kože z dokazano močjo pomivanja znamke Pril. Balzam Pril je bil posebej razvit za občutljivo kožo: vseboval je visokokakovostne izdelke za osebno nego in tako preprečeval draženje še tako občutljive kože. Zaradi posebne negovalne sestavine je sredstvo še posebej kremasto in izredno združljivo s kožo.

2005

Pril Soda Effect

Od leta 2005 je na voljo Pril z učinkom sode. Novi Pril zagotavlja najboljše razmaščevanje in je še močnejši v boju proti zažganim in zasušenim mastnim madežem. Učinek sode je še danes prisoten v izdelkih Pril original, Pril Lime, Lemon Pril & Melissa in v koncentriranem izdelku Pril

2014

Pril GOLD

Nova inovacija znamke Pril. Najboljša formula Pril v dveh različicah: Fresh in Lemon. Močno koncentriran, varčen in zmogljiv.

Zahvaljujoč novi aktivni formuli z aktivnimi encimi odstrani tudi najbolj trdovratne mastne madeže in ostanke škroba, ki jih na posodi pustijo riž, testenine in krompir. Je izredno močan, hiter in zelo učinkovit v boju proti maščobi.