Pril Logo

Izjava o varstvu podatkov

 

1. Splošno

Henkel Slovenija d.o.o. (v nadaljevanju poimenovan kot Henkel) spoštuje zasebnost vsakogar, ki obišče naše spletne strani. Želeli bi vas seznaniti s tem, katere vrste podatkov Henkel zbira in kako se ti podatki uporabljajo. Izvedeli boste tudi, kako lahko uveljavljate svoje pravice glede podatkov, ki se nanašajo na vas.

Vse spremembe te Izjave o varstvu podatkov bodo objavljene na tej strani. To vam omogoča, da se lahko kadarkoli seznanite s tem, katere podatke zbiramo, in kako te podatke uporabljamo.

Ta Izjava o varstvu podatkov ne velja za spletne strani, ki so dostopne prek hiperpovezav na spletnih straneh družbe Henkel.

2. Zbiranje, uporaba in obdelava osebnih podatkov

Ime odgovorne pravne osebe: Henkel Slovenija d.o.o.

Naslov odgovorne pravne osebe: Industrijska ul. 23, 2506 Maribor, Slovenija.

Henkel uporablja osebne podatke predvsem zato, da svojim uporabnikom omogoči uporabo teh spletnih strani. Kakršnakoli dodatna obdelava podatkov se izvede samo na podlagi drugih zakonskih obveznosti ali dovoljenj ali če je posamezni uporabnik Henklu podal svoje soglasje. Henkel hrani in obdeluje podatke še posebno za naslednje namene:

Ko uporabniki obiščejo spletno stran, Henkel samodejno zbira in hrani določene podatke. Ti podatki vključujejo: IP naslov ali identifikacijsko številko naprave, ki je dodeljena zadevni končni napravi, ki jo potrebujemo za pošiljanje zahtevane vsebine (npr. zlasti vsebine, besedila, slike in informacije o izdelkih kot tudi podatkovne datoteke, ki so na voljo za nalaganje itd.), aktivnosti uporabnikov na spletne strani, tip zadevne končne naprave, uporabljeni tip brskalnika ter datum in čas uporabe.

Henkel hrani te podatke največ sedem dni za namen prepoznavanja in zasledovanja zlorabe.

Henkel uporablja te informacije tudi za izboljšanje predstavitve storitev, lastnosti in funkcionalnosti ter splošnih administrativnih nalog.

Poleg tega Henkel zbriše ali nemudoma zakrije podatke o uporabi, vključno z IP naslovi, kakor hitro ti niso več potrebni za zgoraj navedene namene.

Obdelava in uporaba podatkov temeljita na zakonskih določbah, ki upravičujejo te postopke, z utemeljitvijo, da (1) je obdelava podatkov potrebna za zagotavljanje spletne strani, ali (2) da ima Henkel prevladujoč pravni interes za zagotavljanje in izboljšanje funkcionalnosti in brezhibnega delovanja spletne strani ter da je spletna stran prilagojena potrebam uporabnikov.

3. Soglasje/umik soglasja

a) Henklovo upravljanje odnosov s potrošniki/strankami in spletnih skupnosti

Morda ste podali soglasje, da Henkel obdela:

 • vaše kontaktne podatke, ki ste jih morebiti  posredovali Henklu,
 • vsebino in okoliščine vaše elektronske komunikacije s Henklom, kot so kontaktni formularji ali elektronska pošta,
 • vašo uporabo Henklovih spletnih strani,
 • podatke o vaši udeležbi na Henklovih spletnih usposabljanjih (treningi),
 • aktivnosti na Henklovih spletnih mestih družbenih omrežij (blogi, Facebook Fanpages itd.)
 • vaše potrošniške ugovore

v okviru Henklovega upravljanja odnosov s potrošniki/strankami in spletnih skupnosti za naslednje namene:

 • oglaševanje (po pošti, preko brskalnika, aplikacij in kot je navedeno spodaj, če je zagotovljeno dodatno soglasje),
 • zagotavljanje tehničnega svetovanja, npr. uporaba izdelkov ali tehnologij,
 • tržne raziskave,
 • ponujanje spletnih storitev, kot so eLearning, webinarji,
 • komunikacija v zvezi z različnimi dogodki,
 • opravljanje anket
 • obdelave vaših potrošniških ugovorov

Za dosego izbranih namenov lahko Henkel:

 • združi zgoraj navedene podatke z drugimi podatki, ki jih je Henkel po legalni poti zbral o vas, na primer na podlagi sodelovanja v nagradnih igrah ali v okviru drugih aktivnosti na spletni strani in
 • analizira podatke za določitev ustreznih ukrepov za oglaševanje.

V okviru te analize Henkel uporablja avtomatizirano metodologijo, ki pomaga pri razvrščanju potencialnih novih strank. Stiki so kategorizirani glede na njihove on-line in off-line aktivnosti.

Morda ste podali soglasje, da Henkel lahko posreduje vaše osebne podatke podjetju GFK(GfK Slovenija, Trg Republike 3, Ljubljana) za naslednji namen:

 • primerjanje in posodabljanje kontaktnih naslovov.

Podatke bomo hranili samo, če je soglasje veljavno ali tako dolgo, kot je treba v primeru kakršnihkoli zakonskih obveznosti v povezavi s hrambo podatkov.

Svoje soglasje lahko kadarkoli v prihodnosti prekličete: pošljite e-pošto ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov : g. Vlado Udovc Henkel Slovenija d.o.o. , Industrijska ul. 23, 2000 Maribor, Slovenija. (e-pošta: vlado.udovc@henkel.com). Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki temelji na soglasju, ki je bilo dano pred njegovim umikom.

b) Oglaševanje po elektronski pošti

Vaše podatke bomo uporabili, kot je navedeno v poglavju 4 te Izjave o varstvu podatkov, da vam zagotovimo po meri prilagojeno oglaševanje.

Svoje soglasje lahko kadarkoli v prihodnosti prekličete: pošljite e-pošto ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov : g. Vlado Udovc Henkel Slovenija d.o.o. , Industrijska ul. 23, 2000 Maribor, Slovenija.  (e-pošta: vlado.udovc@henkel.com). Preklic soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki temelji na soglasju, ki je bilo dano pred njegovim umikom.

4. Piškotki, pixel oziroma koda za skupino obiskovalcev na Facebooku, prstni odtisi

Ta spletna stran uporablja piškotke in podobne tehnologije. Tehnično potrebni piškotki se bodo uporabili samodejno. Drugi piškotki (ali podobne tehnologije) se bodo uporabile samo z vašim predhodnim soglasjem. Več informacij o piškotkih na naši spletni strani in o njihovem namenu lahko preberete v našem Pravilniku o piškotkih. Tam lahko najdete tudi informacije o tem, kako lahko prekličete soglasje za prihodnjo uporabo spletne strani.

Vaša nastavitev je nastavljena za imenovano domeno v oziroma na posameznem brskalniku in računalniku. To pomeni, da morate, če obiskujete našo spletno stran doma in v službi oziroma prek različnih brskalnikih, shranjevanje podatkov zavrniti na vsaki napravi oziroma v vsakem brskalniku.

5. Sistem za sledenje spletnih strani

a) Google Analytics (Googlova spletna analitika)

V primeru, da ste podali soglasje, ta spletna stran uporablja spletno analitiko Google Analytics, ki jo zagotavlja podjetje Google Inc. (Google). V ta namen je na vašem računalniku nameščen piškotek. Informacije, ki jih generira piškotek o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP naslovom) se posredujejo do Googlovih strežnikov v Združenih državah Amerike, kjer se shranijo.

Aktivirali smo anonimnost IP naslova, kar pomeni, da bo Google zakril zadnji oktet podatkov IP naslova za države članice Evropske unije kot tudi za druge države, ki so podpisale Sporazum o evropskem gospodarskem prostoru. Popoln IP naslov se bo do Googlovih strežnikov v ZDA posredoval samo v izjemnih primerih.

Google bo v imenu ponudnika spletnih strani to informacijo uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, pripravo poročil o uporabi spletnih strani za operaterja in pripravo drugih storitev v povezavi z obiskom spletnih strani ter uporabo interneta. Google ne bo združil vašega IP naslova s kakršnimikoli drugimi podatki, ki jih ima v svoji lasti.

Zavrnitev zbiranja podatkov:

Googlovo zbiranje podatkov in uporabo podatkov (piškotki in IP naslov) lahko onemogočite tako da spremenite nastavitev vašega brskalnika ali naložite in namestite vtičnik za brskalnik, ki je na voljo na spletni strani:

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

b) Aplikacija Google DoubleClick

V primeru, da ste podali soglasje, na naši spletni strani uporabljamo tržnico Google DoubleClick, da bi ocenili uporabo spletne strani in omogočili po meri ukrojeno oglaševanje Googla in drugih oglaševalcev, ki sodelujejo v programu DoubleClick. V ta namen je na vašem računalniku nameščen piškotek. Ta piškotek zbira informacije o reklamah, ki so prikazane na vašem brskalniku, in reklamah, na katere kliknete. Informacije, ki jih generira piškotek na podlagi vaše uporabe spletne strani, se posredujejo do Googlovih strežnikov v Združenih državah Amerike, kjer se shranijo. Na podlagi zbranih podatkov se na vašem brskalniku prikažejo reklame, ki so pritegnile vaše zanimanje.

Zavrnitev zbiranja podatkov

Piškotek DoubleClick lahko trajno deaktivirate tako da spremenite nastavitev vašega brskalnika ali tudi s pomočjo vtičnika za brskalnik. Z vtičnikom se deaktivirani status za ta brskalnik ohrani, četudi izbrišete vse piškotke. Vtičnik za trajno deaktiviranje je na voljo na spletni povezavi: https://support.google.com/ads/answer/7395996

c) Facebook Custom Audience Pixel (koda za merjenje povpraševanja oziroma sledenje različnim konverzijam in dogodkom na Facebooku)

Sodelujemo v Facebookovem programu Custom Audience (določanje ciljne skupine strank za oglaševanje), ki nam, v primeru da ste podali soglasje, omogoča prikazovanje individualno prilagojenih oglasov, če ste naročeni na Facebook in ste prijavljeni v svoj uporabniški račun na Facebooku. To orodje nam omogoča, da prilagodimo naše oglase glede na vašo uporabo našega spletnega mesta, da bi tako zagotovili po meri ukrojene oglase. V ta namen delimo vaš e-mail naslov ali telefonsko številko v razpršenem formatu, ki Facebooku omogoča, da prepozna, ali ste prijavljeni tudi na Facebooku.

Zavrnitev zbiranja podatkov:

Lahko prilagodite tudi svoje preferenčne nastavitve tako da spremenite nastavitev vašega brskalnika ali z ustreznimi nastavitvami na Facebooku, če ne želite več prejemati po meri ukrojenih oglasov na Facebooku.

6. Commerce Connector

Na naši spletni strani uporabljamo gumb ''Kupi zdaj''. Gumb ''Kupi zdaj'' zagotavlja in nadzira ponudnik Commerce Connector. Podrobne informacije o funkciji in obdelavi podatkov najdete na naslednji spletni povezavi:

Mercator

7. Vaše želje in zahteve/Pooblaščenec za varstvo podatkov

Do svojih podatkov imate pravico dostopati kadarkoli. Poleg tega lahko, če so izpolnjene določene zahteve, uveljavljate spodaj navedene pravice:

 • Pravico do popravka,
 • Pravico do izbrisa podatkov,
 • Pravico do omejevanja obdelave podatkov,
 • Pravico do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov,
 • Pravico do prenosljivosti podatkov (od 25. maja 2018).

Pravica do zavrnitve

V primeru aktivnosti, povezanih z obdelavo vaših osebnih podatkov, ki se izvaja na podlagi pravnega interesa družbe Henkel, imate pravico, da kadarkoli zavrnete takšno obdelavo podatkov zaradi razlogov, ki izhajajo iz vašega posebnega položaja. Henkel bo nemudoma prenehal z obdelavo podatkov, razen če lahko dokaže pomembne razloge, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali če je obdelava podatkov namenjena uveljavljanju, izvajanju ali obrambi pred pravnimi zahtevki.

V teh primerih (ali če imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki kakšna druga vprašanja ali želje), pošljite e-pošto ali pismo našemu pooblaščencu za varstvo podatkov : g. Vlado UDOVČ Henkel Slovenija d.o.o. , Industrijska ul. 23, 2506 Maribor, Slovenija. (e-pošta: vlado.udovc@henkel.com)

8. Uporaba vtičnikov za družbena omrežja

Na naši spletni strani so integrirani različni vtičniki (plugins) za različna družbena omrežja. Te storitve ponujajo določena podjetja (ponudniki storitev).

Ti ponudniki so:

Družbeno omrežje Facebook upravlja družba Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ZDA (Facebook). Seznam vtičnikov za družbeno omrežje Facebook najdete na spletni strani: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Družbeno omrežje Twitter upravlja družba Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ZDA. Seznam vtičnikov za družbeno omrežje Twitter najdete na spletni strani: https://help.twitter.com/en/twitter-guide

Google+ in YouTube upravlja družba Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountainview, Kalifornija 94043, ZDA (Google). Seznam vtičnikov za Google+ najdete na spletni strani: https://developers.google.com/+/web/; Seznam vtičnikov za YouTube najdete na: https://developers.google.com/youtube/subscribe/

Instagram upravlja družba Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, ZDA (Instagram). Seznam vtičnikov za Instagram lahko najdete na spletni strani: http://blog.instagram.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

LinkedIn upravlja družba LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, ZDA (LinkedIn). Seznam vtičnikov za LinkedIn lahko najdete na spletni strani: https://developer.linkedin.com/plugins#

Da bi povečali zaščito osebnih podatkov pri obisku naše spletne strani, so vtičniki (plugins) za družbena omrežja v našo spletno stran integrirani s tako imenovano rešitvijo ''dveh klikov''. Takšen koncept zagotavlja, da se povezava s strežniki posameznega ponudnika ob obisku naših spletnih strani, ki vsebujejo takšne vtičnike, ne vzpostavi samodejno. Aktivirajo se šele, ko jih kot uporabnik aktivirate in s tem podate svoje soglasje za prenos podatkov, tako da vaš brskalnik vzpostavi neposredno povezavo s strežniki določenega ponudnika. Vsebina vtičnika določenega ponudnika se nato posreduje neposredno do vašega brskalnika in se prikaže na zaslonu vašega računalnika.

S pomočjo vtičnikov dobi posamezni ponudnik informacijo o tem, do katere naše spletne strani ste dostopali. Če ste v času obiska naše spletne strani z vašim uporabniškim računom prijavljeni na enem izmed družbenih omrežij, se lahko ponudnik seznani s tem, do katerih vsebin dostopate s svojim uporabniškim računom. V primeru interakcije z vtičniki, npr. če pritisnete gumb ''všeč mi je'' ali če oddate komentar, vaš brskalnik to informacijo posreduje do strežnikov določenega ponudnika, kjer se ta informacija shrani.

Dodatne informacije o zbiranju in uporabi podatkov na družbenih omrežjih Facebook ali Twitter ter o vaših pravicah in možnostih za varstvo zasebnosti lahko najdete na spletni strani določenega ponudnika (politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti/):

Facebook – politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti: http://www.facebook.com/policy.php

Twitter – politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti: https://twitter.com/en/privacy

Google – politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti: https://privacy.google.com/intl/sl/index.html

Instagram – politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti: https://help.instagram.com/155833707900388/

LinkedIn – politika varstva podatkov/politika varstva zasebnosti: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy