Pril Logo

Klasičen tiramisu

Sestavine
Št. porcij: 6

  • 250 g sira mascarpone
  • 250 g baby piškotov (savojskih piškotov)
  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 100 ml kave
  • 3 žlice amaretta
  • 1 žlica grenke čokolade
  • 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
  • sol

Pripomočki
večja skleda, ročni stepalnik, gumijasta lopatica, posoda za peko, fin strgalnik, drobno sito

Korak 1/4

2 jajca – 30 g sladkorja v prahu – 1 žlica amaretta – 250 g sira mascarpone; večja posoda – ročni stepalnik

Jajca ločite na beljake in rumenjake. Rumenjake z nekaj sladkorja v prahu stepajte, dokler ne zbledijo in postanejo puhasti. Dodajte amaretto in sir mascarpone. Stepajte, dokler zmes ni gladka.

Korak 2/4

sol – 30 g sladkorja v prahu, gumijasta lopatica

Beljake s ščepcem soli stepajte, dokler se zmes ne strdi. Počasi dodajajte preostali sladkor v prahu. Stepene beljake previdno dodajajte v kremo mascarpone.

Korak 3/4

100 ml kave – 2 žlici amaretta – 250 g baby piškotov – 1 žlica grenke čokolade – posoda za peko – fin strgalnik

V nizko posodo vlijte kavo in preostali amaretto. Baby piškote na kratko namočite v mešanico kave in jih nato postavite na dno posode, v kateri boste sladico servirali. Na vrh dodajte sloj kreme mascarpone in nato posipajte z grenko čokolado.

Korak 4/4

1 žlica nesladkanega kakava v prahu

drobno sito

Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite s slojem kreme mascarpone, dodajte grenko čokolado in potresite z nesladkanim kakavom v prahu. Za vsaj 3 ure postavite v hladilnik preden postrežete. Uživajte!

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.