Pril Logo

Piščančje perutničke z omako za žar

Sestavine
Št. porcij: 4

  • 1 strok svežega česna
  • 2½ limeti (razdeljeno)
  • 1 čili paprika
  • 20 g koriandra (razdeljeno)
  • 500 g piščančjih perutničk
  • 6 žlic olivnega olja (razdeljeno)
  • 200 ml omake za žar
  • 200 ml kisle smetane
  • sol
  • poper
  • sladkor
  • paprika

Pripomočki
Strgalnik lupine citrusov, ožemalnik citrusov, pečica, deska za rezanje, nož, prijemalke, zamrzovalna vrečka, pladenj za peko, papir za peko, manjša skleda

Korak 1/6

1 strok svežega česna – 2 limeti– 1 čili paprika – 20 g koriandra – strgalnik lupine citrusov – ožemalnik citrusov – pečica – deska za rezanje – nož

Pečico ogrejte na 180°C/350°F. Česen zdrobite in odstranite zelene poganjke. Limeti ožemite in nastrgajte lupino. Česen, čili in koriander na drobno nasekljajte.

Korak 2/6

500 g piščančjih perutničk – sol – poper, prijemalke

Piščančje meso začinite s soljo in poprom.

Korak 3/6

5 žlic olivnega olja – 200 ml omake za žar – sol – poper – sladkor – paprika – zamrzovalna vrečka

V večji zamrzovalni vrečki zmešajte česen, čili, limetin sok, limetino lupinico, polovico koriandra, olivno olje in omako za žar s piščančjim mesom, dokler ni dobro prepojeno. Začinite s soljo, poprom, sladkorjem in papriko.

Korak 4/6

pladenj za peko – pečica – papir za peko

Piščančje perutničke vzemite iz zamrzovalne vrečke in otresite odvečno tekočino. Piščančje perutničke postavite na pladenj za peko in pecite pribl. 25–30 min. pri 180°C/350°F dokler niso lepo zapečene. Na polovici časa pečenja perutničke obrnite.

Korak 5/6

½ limete – 200 ml kisle smetane – 1 žlica olivnega olja – sol – poper – sladkor – ožemalnik citrusov – manjša skleda

Limeto ožemite. V manjši skledi zmešajte kislo smetano, preostali koriander, limetin sok, sol, poper, sladkor in olivno olje.

Korak 6/6

Uživajte v sveži omaki poleg piščančjih perutničk

Se bojite nereda? Ni potrebe!

Ko ste se naužili trenutkov #enjoytogether, vam ni treba skrbeti še za umazano posodo.
Izdelki Somat odstranijo tudi najtrdovratnejšo umazanijo, kot so ostanki maščobe in zapečena hrana.